Zaterdag 8 april was in Uithuizen de tweede NTS-A wedstrijd voor de turnsters van Het Turninstituut. Een dag met wisselende successen, met als hoogtepunt Judith Korte, die in haar categorie provinciaal kampioene is geworden!

 
Afgelopen zaterdag was het voor Aylin, Marte, Jolieke, Frederique en Senna weer vroeg opstaan voor de wedstrijd in Uithuizen. Aylin en Marte kwamen samen uit in pupil 1 N3. Aylin liet twee nette sprongen zien, waarbij ze ook het tweede cijfer scoorde van de hele groep. Op brug liet ze het derde cijfer noteren. Marte liet een overtuigende vloer oefening zien, waarmee ze het derde cijfer noteerde. Uiteindelijk eindigde Aylin net naast het podium op een vierde plek, Marte werd zesde. Jolieke turnde in de 4e divisie jeugd 2. Ze startte met een hele stabiele balk oefening de wedstrijd, en die werd dan ook beloon met het een eerste plek op dit toestel. Ze was zelf minder tevreden over haar sprong en brug, en was dan ook enorm verbaasd dat ze vandaag gewoon derde was geworden. Goed gedaan Jolieke. En met deze plaats heeft ze zich ook geplaatst voor de finale 4e divisie. Senna en Frederique kwamen uit in de 3e divisie junior. De meiden starten de wedstrijd bij sprong. Senna sprong beheert en daarmee behaalde ze ook een tweede sprongcijfer. Beide meiden lieten een hele sterke vloer oefening zien, waarmee Senna op een eerste plek eindigde en Frederique een tweede plek. Enige verbazing was er bij Senna dat ze in de meerkamp een derde plaats had behaald. Frederique eindigde ook op een keurige vierde plaats.
2e wedstrijd
In de tweede wedstrijd van de dag was het de beurt aan Kira, Alissa, Chantal, Riechelle, Claire, Jessica, Lize en Xiao – Bo.
Kira turnde een stabiele wedstrijd, waarbij ze op vloer een dikke 11.233 winst te behalen. Ze eindigde drie plaatsen hoger dan de vorige wedstrijd. Helaas behaalde ze met deze twee wedstrijden net niet de finale, ze is dan ook eerste reserve. Op de andere baan waren ondertussen de 4e divisie senioren ook van start gegaan. Lize mocht hierbij het spits afbijten op de vloer. Alle meiden lieten keurige oefeningen zien, zonder grote fouten. Jessica en Claire behaalden respectievelijk een tweede en derde plaats op vloer. Vervolgens op naar de sprong. Een aantal meiden kan al weken niet vol uit trainen op sprong door blessures. Ondanks dat hebben ze toch mooie sprongen laten zien. Xiao – Bo bleek op sprong de sterkste van de groep te zijn met een tweede plaats op dit toestel. Brug is een lastig toestel, maar een ieder afzonderlijk heeft in dit seizoen een enorme progressie geboekt op dit toestel. Alissa turnde vandaag een strakke oefening die dan ook terecht beloond werd met een eerste plaats op brug. Op balk lieten vooral Chantal en Riechelle een nette en strakke oefening zien. Chantal werd dan ook eerste en Riechelle derde op dit toestel. Ondertussen vonden de trainers het spannend worden, want Alissa stond er voor de balk oefening goed voor en we gunde haar die medaille. Gelukkig heeft ze het gered en mocht ze net als Senna en Jolieke de derde plaats beklimmen. Chantal werd vandaag 5e , Riechelle 7e , Claire 9e , Jessica 13e , Lize 19e   en Xiao – Bo 22e . Naast Alissa hebben ook Chantal, Claire en Riechelle zich geplaatst voor de finale.
3e wedstrijd
Amber, Myrthe, Magret, Karolina, Judith kwamen alle vijf nog uit in de laatste wedstrijd. Amber turnt in de vierde divisie jeugd 2. Ze begon de wedstrijd met een stabiele balk oefening gevolgd door en nette vloer oefening. Op sprong deed ze vandaag voor het eerst ½ in ½ uit, en met succes. Met 11.583 behaalde ze hier dik een eerste plaats op sprong. Amber stond er goed voor, helaas had ze pech op de brug. Haar rolletje zat niet over de ligger en ze viel. Met karakter heeft ze haar oefening afgemaakt. Amber is uiteindelijke eerste reserve voor de finale vierde divisie. De andere turnsters begonnen op sprong. Karolina kwam tijdens één van de sprongen niet prettig neer en heeft dan ook besloten om de wedstrijd niet verder uit te turnen. Judith liet twee uitstekende sprongen zien en behaalde dan ook een eerste plaats op sprong. Myrthe liet hier het vierde cijfer noteren. Brug blijft een moeilijk onderdeel op dit niveau, maar ook deze turnster hebben hier veel progressie op geboekt. Myrthe liet vervolgens op balk een hele stabiele oefening zien, maar had een knullig foutje bij haar opsprong. Hierdoor is haar opsprong niet geteld, en zat er ook geen goede klassering voor haar in. Magret liet eveneens een stabiele oefening zien, waarmee ze ook een uitvoeringscijfer van 8.300 behaalde. Als laatste hadden de dames vloer, dit is altijd genieten. Judith heeft vandaag weer laten zien dat ze een hele stabiele en nette turnster is, met een verschil van bijna 1.5 werd ze dan ook weer verdient eerste! En tevens ook provinciaal kampioen.
Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden via de volgende link: Foto’s NTS-A

  •  
  •  
  •