Acrogym

 

Acrogym is een sport die acrobatiek en gymnastiek combineert in spannende oefeningen die zowel jongens, meisjes, dames en heren kunnen beoefenen. Je werkt samen in twee, drietallen en voor de heren zelfs in viertallen, een echte teamsport dus! Je maakt samen acrobatische onderdelen waarbij je elkaar in evenwicht houdt of de één gooit de ander in de lucht en vangt deze weer op.

Bij Acrogym wordt getraind aan lenigheid, kracht, evenwicht, vormspanning en vooral samenwerking. Dit gebeurt om een goede basis te verkrijgen om de onderdelen samen uit te voeren. Bij Acrogym doen we ook aan wedstrijden, er wordt dan een oefening gemaakt op muziek die uitgevoerd wordt op een vloer van 12×12 meter. Iedereen doet mee aan wedstrijden in een categorie die past bij zijn of haar mogelijkheden.

Zoals al verteld is Acrogym een teamsport en je werkt altijd samen met je partner(s). Dit maakt dat het ook erg gezellig is ondanks dat er hard getraind wordt. Je kan al komen Acrogymen vanaf je 6e jaar, wedstrijden mag je pas doen vanaf je 8e. Een maximale leeftijd is er niet.

Acrogym wordt op de woensdag en vrijdag in Hoogezand gegeven. Zie lesrooster.